Homo sapiens

homosapiens

Жителите на една страна се наричат народ. Хората и човеците са материални същества. Но има известна разлика и тя става все по-застрашителна и не е в полза на човеците. Много често хората са тези злобни, заслепени от алчност и лицемерие същества, които не признават нищо друго освен материалния свят. Те са тези, които намират удоволствие от това да смачкат човека и природата пред себе си, да ги унизят и унищожат и така се чувстват могъщи и велики.
Днес, за пореден път ми се обади жена, чиято котка приютих преди три години , защото е инвалид и не можеше да се грижи за нея. Разказа ми поредната история за избиване на бездомни котенца пред блока и в Младост. Чувстваше се безсилна и отчаяна от случващото се .
Отново ме помоли да й помогна да хване последното останало котенце, чиято майка е била отровена , а другите две са агонизирали няколко дни и никой не се е впечатлил. Повечето съседи направили заключение, че котките имат бълхи и трябва да се унищожат.
Питам се дали, ако следваме тази логика, заразно болните също трябва да се ликвидират. Сигурно не, защото са висши същества, а котките и кучетата не са.
Тъй наречените висши същества се грижат единствено за себе си. Ще ги познаете по лъскавата им външност, по отношението към по-горе стоящите и по това към по-низшите, според тях. Мерилото е външният вид, скъпите вещи, заучените фрази и поведение. Ще ги видите дори в църквата, където демонстрират превъзходството си и показно даряват . Правят го не за да зарадват някой искрено, не дори да успокоят съвестта си, защото нямат такава, а защото е модерно да са кръстени и да носят златни кръстове. Духовните ни пастири не са по-различни и няма защо да се учудваме, че в по-голямата си част обществото ни е без съвест и морал. Видов ден ще дойде, но дали трябва да го чакаме със скръстени ръце или този Homo sapiens ще покаже, че съществува.

This entry was posted in Коментари. Bookmark the permalink.

Comments are closed.