Смешен плач в парламента

parlament

Мнозинството в Народното събрание отхвърли ветото на президента на Републиката, с което се даваше възможност на всички български граждани да изпълнят свещеното си право, гарантирано от Конституцията, да гласуват.
Може би днес не е най-хубавият ден за българската демокрация, от гледна точка на потъпкването на изконните права на гражданите, но се оказа печеливш и спасителен за властта. Следва и логичния въпрос – На кого служи тази власт? И отговорът – вимето на народа. Изглежда цинично, защото това не е правописна грешка, а реална действителност.
Всички последици от арогантното поведение и заплахите на „патриотите“ ще понесат обикновените хора и ще се почувстват все по-излъгани и омерзени.
Нека тези лъжепатриоти да се обърнат към портретите на Ботев и Левски, които са загърбили в уютните си кабинети и да прочетат поне „Смешен плач“.
Днешното поведение на депутатите говори само едно и то е, че се ръководят единствено от личните си интереси и грубо потъпкват клетвата, с която встъпиха в длъжността „народен представител“.
За далеч по-малки и невинни лъжи законът е строг, но защо когато се нарушава от върховният орган на републиката няма последствия можем само да предполагаме. Един от възможните отговори може да бъде наречен „политически сметки или схеми“, заради които все повече българи ще се откажат да гласуват и вместо на партиите да се налага да се купуват гласове, ще броят само партийните членове и сметката ще бъде хем по-малка, хем по-лесна.

This entry was posted in Коментари. Bookmark the permalink.

Comments are closed.